photomath

Kategorije:

Softver Zanimljivosti

Tagovi:

Aplikacija koja rešava matematičke zadatke mogla bi da postane apsolutni hit među aplikacijama. Photomath kamerom snima zadatke i nakon kratkog vremenskog intervala prikazuje rezultat.

Aplikacija koju je razvila jedna hrvatska kompanija koja pomoću kamere smartphone-a rešava matematičke zadatke izazvala je veliko interesovanje javnosti, uključujući i medije kao što su Time, Daily Mail, Forbes i brojnih tehnoloških portala.

Aplikacija funkcioniše tako što kamerom snimite zadatak, a aplikacija vam nakon samo nekoliko trenutaka prikazuje rezultat. Aplikacija prepoznaje samo štampane brojeve (one koji nisu napisani rukom). Aplikacija je dostupna na iOS, Windows Phone i Android platformama.

O velikom interesu za Photomath svedoči i to da je krajem prošle godine bila najpopularnija besplatna aplikacija na američkom App Store-u, popularnija čak i od Facebook Messengera.

10782_10153289080030760_2315105117732497576_n

Kako aplikacija izgleda u praksi pogledajte u sledećem video zapisu:

KOMENTARI

AUTOR

Učenik 2. razreda Elektrotehničke škole, smer Administrator računarskih mreža. Zadužen za programiranje i održavanje sajta unisvet.net. U slobodno vreme bavim se veb dizajnom i developingom, kao i grafičkim dizajnom. Solidno poznajem programske jezike HTML5, CSS3, a uporno učim PHP. Dobro poznajem hardverski i softverski deo računara. Još informacija o meni saznaćete ukoliko nastavite da nas pratite i družite se sa nama.