DoTA 2 zabranjena zakonom

January 25, 2015 3:02 pm

dada

Kategorije:

DotA 2 Novosti

Tagovi:

Fizički obračuni između MOBA igrača više i nisu takva novost pa su lokalne vlasti u jednom delu Filipina odlučili da je do daljneg DoTA 2 zabranjena zakonom.

Lokalni političari tako su u potpunosti zabranili ovaj naslov u distriktu Salavag gde živi oko 60.000 ljudi a sve nakon serije tuča čiji se broj samo povećava. “Dragi sugrađani, donosimo ovaj zakon jer verujemo kako je ovo dobra stvar za našu decu koja izazivaju nevolje, psuju, beže s časova, kockaju se, ostaju do kasno, tuku se i zapostavljaju učenje. Volimo decu i ne dozvoljavamo da njima budućnost bude uništena. Hvala vam za podršku i razumevanje”, stoji u saopštenju lokalnih vlasti.

Konkretno, ova mera podrazumeva da je igranje DotA2 u javnosti potpuno zabranjeno a internet kafei koji to ne budu poštovali snosiće drastične posledice, od zatvaranja na mesec dana pa sve do trajnog oduzimanja dozvole. Da li se ovo možda odnosi i na League of Legends i druge naslove, nije rečeno.

Izvor: pcgamer.com

KOMENTARI

AUTOR

Zanima me većina stvari vezanih za računare, bilo da je u pitanju hardver ili softver. Najviše me zanimaju igrice, kako igranje tako i pravljenje istih. Snimam pomoć za sve aktuelne igre, i prevodim ih na srpski kako bi oni sa slabijim znanjem engleskog jezika razumeli celu priču igre, jer je ona veoma važna. Takođe i pravim igrice, trenutno 2D, ali nadam se da ću u budućnosti početi da se bavim i 3D igricama. Smatram da imam još mnogo toga da naučim, jer čovek uči dok je živ. Sa obzirom na brz razvoj tehnologije prosto je nemoguće da se nauči sve, već se mora konstantno učiti i unapređivati svoje znanje. Neka Vam odskočna daska za učenje nekih stvari bude baš naš sajt.