Stvari koje niste znali o League of Legends herojima

1. Jeste li znali da su Shen i Zed braća?

Zed i Shen su zajedno trenirali te su bili podjednaki zbog istog učitelja (njihovog oca). Zed je bio zavidan jer je hteo biti jači pa je pogledao u drevno ogledalo senke i dobio moći kontrole nad svojom senkom. Pobedivši Shena i oca Zed je opustošio hram i postao “vuk samotnjak” ostavši u tom hramu sam, dok se Shen pridružio Akali i Kennenu.

http---wall.anonforge.com-wp-content-uploads-Game-LoL-d-ninja-league-of-legends-zed-vs-shen-hd-wallpaper

2. Jax i Gragas su poznati po zajedničkom posjećivanju barova i ispijanja alkohola u velikim količinama

Iako su Jax i Gragas iz različitih klanova (Jax – Currently Unaffiliated, Gragas – The Great Barrier) poznati su kao “drinking buddies” posebno po pivu.

3. Twisted Fate-ov ples je ples Gangnam style-a

Kada je izasla poznata pesma Gangnam style sa prepoznatljivim načinom plesa, Riot je u vizualnom unaprijeđenju Twisteda stavio Gangnam style ples. Inače ples se u igrici može aktivirati kada u chat napišete /dance ili tipkama shift + 3.

4. Anivia pretvorbom u passive (jaje) ne menja samo fizički izgled već i ime – Eggnivia. Takođe je heroj sa najmanje hp-a u igrici.

Svima nam je poznata frustracija kada igramo protiv Anivie i kada smo se ponadali da ćemo ju ubiti a onda se upali passive, ali jeste li znali da menja i ime osim fizičkog izgleda?

maxresdefault

5. “Rocket grab” u igri Blitzcrank koristi desnu ruku dok na ikonici koristi levu ruku

Poznati Blitzov napad “Q” tj. “Rocket grab” u igri koristi desnu ruku dok je na slikama i ikoni leva ruka.

6. Više League of Legends skinova dobilo ime po pretraživačima

Po internet pretraživačima je nazvano više skinova među kojima su Explorer Ezrael, Safari Caitlyn, Foxfire (Firefox) Ahri i Chrome Rammus.

7. Nasus i Renekton su braća

Nasus i Renekton su braća što potvrđuje činjenica da imaju isti ulti, “R” (Ultimate attack).

8. Službeno pentakill nije najveći killstreak

Iako je pentakill najveći killstreak što se tiče heroja na mapi, službeno je najveći killstreak Legendary koji se dobija na šestom uzastopnom killu.

9. Janna je jedini heroj koji ima privilegiju staviti štit (shield) na turret tj. tower

L3eAUsO

10. Draven može uhvatiti jedan od napada, “Spinning Axe” drugog Dravena

11. U League of Legends igrici postoji i više romantičnih veza

Tako je, u igrici postoje i romantične veze?!, tako imamo parove među kojima su Ashe i Tryndamare, Rumble i Tristana, Evelyn i Twisted Fate te postoje priče o vezi između Akali i Zeda, večnih neprijatelja.

I za kraj zanimljivih činjenica verovatno najbolje MOBA igrice ostavljamo vam sliku svih veza LoL heroja:

mdInPVf

 

 

KOMENTARI

AUTOR

Učenik sam Tehničke škole Slavonski Brod, tehničar za mehatroniku. U svijetu informatike sam od desete godine, kada sam počeo igrati video igre i rastavljati računala. Na ovoj stranici sam iz vlastitog gušta zbog ljubavi prema informatici i na takav ću način i djelovati.