Photoshop obuka

Kategorije:

Obuka 1 Photoshop

Četvrtom lekcijom iz prve obuke u oblasti Adobe Photoshop programa, lagano se upoznajemo sa skoro svim elementarnim stvarima i upuštamo u malo komplikovanije vode.

Pored video tutorijala u ovom postu saznaćete nešto više o opcijama korištenim u tutorijalu.

Za uklanajanje pozadine sa nekog objekta koristili smo dva alata, koje ćemo ukratko opisati:

1.Magic Eraser Tool ovo je bolji alat za uklanjanje pozadine u odnosu na alat koji smo koristili u drugom slučaju. Dovoljno je samo da sa njim kliknete na pozadinu koju želite da uklonite i ona će bez problema biti uklonjena. Mana ovog alata jeste to što ne može toliko dobro da otkloni pozadine koje nisu jednobojne (npr. neka slika u prirodi). U tom slučaju koristimo drugu varijantu.

2.Quick Select Tool alat koji nam daje lošiju sliku nakon uklanjanja pozadine, ali ukoliko uložite još malo truda dobićete lep rezultat. Ovaj alat koristan je za uklanjanje šarenih pozadina, dok se takođe koristi i kod jednobojnih pozadina.

Pogledajte po kom principu ovi alati rade:

KOMENTARI

AUTOR

Učenik 2. razreda Elektrotehničke škole, smer Administrator računarskih mreža. Zadužen za programiranje i održavanje sajta unisvet.net. U slobodno vreme bavim se veb dizajnom i developingom, kao i grafičkim dizajnom. Solidno poznajem programske jezike HTML5, CSS3, a uporno učim PHP. Dobro poznajem hardverski i softverski deo računara. Još informacija o meni saznaćete ukoliko nastavite da nas pratite i družite se sa nama.